A tökéletes hangulat megteremtése alkalomtól függetlenül

A tökéletes hangulat megteremtése

Nem számít, hogy milyen stílust kedvelünk vagy mit preferálunk, az illatok jól meghatározható karaktert adnak bármilyen formájú és méretű otthonnak. Azonban gyakran alábecsüljük az illatok erejét. A szagreceptorok közvetlenül a limbikus rendszerhez csatlakoznak (agyunk legősibb és legprimitívebb része), mely az érzelmekért felelős.[1] Emiatt a lakás illata drámai hatással lesz bárkire, aki betér hozzánk, legyen szó nyugtató vagy élénkítő illatról - a választás csakis a miénk.

 

Otthonunk felkészítése a vendégvárásra nemcsak annyit jelent, hogy rendet teszünk. A különböző illatanyagok különböző hatást gyakorolnak hangulatunkra [2], mégis gyakran figyelmen kívül hagyjuk az illatok alkalomhoz való párosítását.

Gondoltunk már arra, hogy lecseréljük otthonunk illatát az adott alkalomnak megfelelően? Az Air Wick többféle illatot kínál, hogy megfeleljen minden eseményhez. Íme néhány példa, amikor egy jól megválasztott illat hozzájárulhat a hangulathoz:

 

Családdal töltött idő

Az alkalomhoz illő illat: Gourmet

Bár lehetséges, hogy rendszeresen sok időt töltünk családunkkal, talán még soha nem gondoltunk rá, hogy megteremtsük hozzá a megfelelő hangulatot. A hidegebb hónapokban meleg illatokat érdemes használni, hogy otthonos környezetet hozzunk létre szeretteink, illetve minden betérő vendég számára.

A Gourmet illatok kiválóan megfelelnek családi összejövetelekhez, különösen az ünnepi szezonban.

 

Baráti összejövetelek

Az alkalomhoz illő illat: Friss

A természet ihlette illatok tisztává és hívogatóvá varázsolják otthonunkat. Akár egy hosszú, ebéddel összekötött összejövetelt tervezünk vagy a régi iskolai fotókat néznénk át, semmi sem hasonlítható ahhoz, mint amikor összegyűlünk a barátokkal és együtt idézzük fel a közös emlékeket. Az Air WickTM Türkiz Oázis illata jó társaságot biztosít, amint a finom illat nyári szellőként körülleng minket.

 

Ha kimerültek vagyunk

Az alkalomhoz illő illat:  Citrus

A citrusos illatok napsütést varázsolnak otthonunkba, miközben vidám és élénkítő légkört hoznak létre. [3] A fanyar citrusos illatok helyreállítják energiaszintünket és újjáélesztik a teret[4], különösen az évnek abban az időszakában, amikor kevesebb napfényben van részünk.

 

Egy nyugodt estéhez

Az alkalomhoz illő illat: Levendula

Nem számít, mivel foglalkozunk, sokszor csakis arra vágyunk, hogy egy rohanós nap után hazamenjünk és kedvünkre kikapcsolódhassunk. A levendulát többnyire a pihenéshez társítják [5], így ha stresszmentes környezetet szeretnénk létrehozni, mely oldja a felgyülemlett feszültséget és depressziót[6][7], ez az illat tökéletes választás lehet.

 

Születésnapi meglepetés

Az alkalomhoz illő illat: Gyümölcsös

Ismét eltelt egy év és újra itt az ünneplés ideje. A születésnap jó ürügy arra, hogy kedvünkre kényeztessük a számunkra legfontosabb embereket. Próbáljunk ki egy olyan illatot, amely tökéletesen illik az ünnepi hangulathoz, mint például a Life Scents Nyári hangulatok illata. Hozzuk el a nyár vidám hangulatát otthonunkba a friss fehér virágok, az édes sárgadinnye, és a vaníilia illatának játékos keverékével.

 

Ünnepi időszak

Az alkalomhoz illő illat: Fűszeres

A közeli barátokkal és családtagokkal töltött időszak alatt egy meleg, megnyugtató illatra van szükség. Az évnek ezen időszakában bármennyi illatosított gyertyát használhatunk az ünnepi hangulat megteremtéséhez. Miért ne hagynánk, hogy otthonunk meleg és hívogató legyen az egész ünnepi szezonban az Air WickTM Life ScentsTM forralt boros illatának használatával? Az Air Wick Wax melts lángok nélkül teremt melegséget otthonunkban, és egy viaszrúd akár 20 órányi illatot biztosít.

 

[1] http://www.medicaldaily.com/how-does-nose-smell-inner-workings-our-sense-smell-324566

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3018978/

[3] https://www.omicsonline.org/open-access/on-the-effect-of-aromatherapy-with-citrus-fragrance-in-the-therapy-of-major-depressive-disorder-2161-0487.1000169.php?aid=39300

[4] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18178322

[5] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22612017

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmedhealth/PMH0032645/

[7] http://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2221169115001033