Frissítsük fel környezetünket az új Air Wick® Pure légfrissítővel

Frissítsük fel környezetünket az új Air Wick® Pure légfrissítővel

 

Általában csak akkor nyúlunk a légfrissítő után, ha rossz illatú a lakás - de amíg az otthonunkban tapasztalható rossz szagok drámai hatással lehetnek hangulatunkra, ugyanaz mondható el a kellemes illatokról is.

A szaglásunk hihetetlenül erőteljes; az illatok és az agy közötti kapcsolat sokkal összetettebb és parancsolóbb jellegű, mint gondolnánk. [1][2] Az illatok különböző hangulatokat és erőteljes érzelmeket válthatnak ki az asszociatív tanulás által[3]  - ez az a folyamat, ahogyan agyunk tanul a múltbéli tapasztalatokból.

Akkor miért ne használnánk ki az illatok viselkedésünket befolyásoló erejét?

Otthonunk felfrissítése nem feltétlenül jelent egyet a tavaszi nagytakarítással. Néha egy megfelelő illat is elég ahhoz, hogy felfrissítsük otthonunkat. Az Air Wick Pure légfrissítők a hagyományos Air Wick aeroszolokkal szemben nem tartalmaznak vizet, így nedvesség kicsapódása nélkül biztosítanak hangulatunkhoz illő illatot.

 

Mivel az illatok és érzelmek igencsak közeli kapcsolatban állnak egymással, az illatcsoportok a lehető legjobban párosíthatók az általunk elérni kívánt érzelmi állapottal.

A Pure egy új, prémium aeroszolos légfrissítő, amely nemcsak illatosítja a helységeket, de eltünteti a kellemetlen szagokat is. Az illóolaj tartalmú Pure légfrissítők egyedülálló illatélményt biztosítanak.

 

Pure légfrissítő - Mediterrán nyár

Zamatos, mégis könnyed, ugyanakkor a citromhoz gyakran fertőtlenítő tulajdonságokat társítunk. A citrusos gyümölcsök - mint a narancs és grépfrút - egészségügyi előnyei széles körben ismertek, antiszeptikus tulajdonságaik és magas C-vitamin tartalmuk hozzájárul az egészséges bőr és az erős immunrendszer kialakulásához. Egyes tanulmányok azt is kimutatták, hogy a narancs illata csökkentheti a szorongást és javítja a fogorvosi váróban ülő betegek hangulatát,[4]/[5] mivel az asszociatív tanulás által a C-vitaminnal teli gyümölcsök illatát, pozitivitással, fokozott energiával és éberséggel társítjuk[6].   

Használjuk a Pure Mediterrán nyár energizáló légfrissítő sprayt ősszel és télen; amikor a nappalok rövidebbek és kevesebb a napfény, hogy frissítő, zamatos illattal kezdjük a napot.

 

Pure légfrissítő – Fehér vanília virág

A vanília az egyik legnépszerűbb fűszer, felhasználási lehetőségei szinte korlátlanok és olyan illatot biztosít az egész lakásban, mintha épp elkészült volna egy nagy adag sütemény. A szekértők szerint ajánlott vanília illatot használni hangulatunk javításához. Ha némi jókedvre van szükségünk, fújjuk be a helységet Air Wick Pure White Vanilla spray-vel.[7]. A vanília édes illata javítja hangulatunkat, és növeli boldogságérzetünket. 2 Mivel nyugtató hatású illat, csökkentheti a stresszt és a szorongást, és akkor is hatásos, ha kisebb alvászavarokkal küzdünk.

Air Wick Fehér vanília virág illata segít nyugalmat teremteni környezetünkben, melyben hűen tükröződik, hogyan érezzük magunkat.

 

Pure légfrissítő – Tavaszi szellő

Sokunk kedvenc évszaka a tavasz, amihez a kék ég, frissen nyíló virágok, illetve a békés, nyugodt táj képét társítjuk. A tavaszra gondolva felidéződik bennünk az érzés, amikor a nyitott ablakon keresztül a szobát a  friss tavaszi szellő illata tölti meg, és már érezzük is az izgatottságot, amely az első tavaszi napsugarak előbújását kíséri.

Annak érdekében, hogy készen álljunk az évszak fogadására, érdemes megteremtenünk azt a hangulatot, ami eszünkbe jut, ha az évszakok váltakozására és az első tavaszi virágok megérkezésére gondolunk.

 

A teljes Pure termékcsalád itt található.

 

[1] http://www.sciencemag.org/news/2014/03/human-nose-can-detect-trillion-smells

[2] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3018978/

[3] http://health.howstuffworks.com/mental-health/human-nature/perception/smell3.htm

[4] http://www.greenmedinfo.com/article/ambient-odor-orange-dental-office-reduces-anxiety-and-improves-mood-female-patients

[5] http://www.greenmedinfo.com/article/ambient-odors-orange-and-lavender-reduce-anxiety-and-improve-mood-dental-office

[6] https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18178322

[7] http://preventdisease.com/news/15/092315_One-Whiff-These-Scents-Relieve-Stress-Instantly.shtml