A hangulat amit keresel:

Békés

A békés hangulat kiegyensúlyozottságot sugároz. Olyan érzés, mint amikor ablakot nyitsz eső után, és megérzed a természet illatát. Az érzés amikor rátalálsz egy oázisra, vagy amikor egy kádnyi forró vízben fekszel csukott szemmel és semmire sem gondolsz. A friss menta tea íze és illata, ami arra emlékeztet, hogy semmit sem kell tenned, csak pihenni és élvezni a csendet.

 

 

A békés hangulat megteremtéséhez ajánljuk:

Türkiz oázis

Először a tengeri vízpermet sós illatát érzed, aztán a meleg szellőt végül pedig a napon száradt fák illata tölti be az otthonodat a csábító tengerparti rejtekhelyek gondtalanságával.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban 

Hozd be a természetet a négy fal közé

A falak között is megetermtheted a szabadban lévő nyugalmas hangulatot, ha természetes anyagokkal díszíted az otthonodat. Puha gyapot ágakkal vagy madártollal teli vázák, kőből készült könyvtámaszok, tobozokkal és makkal töltött patikus üvegcsék csak néhány az ötletek közül amik igazi oázissá tudnak alakítani bármilyen helyiséget.

Zavartalan kilátás, tiszta fej

Engedj be annyi napfényt és természetet az otthonodba amennyit csak lehet. A függöny karnisok lógjanak túl 10-10 cm-rel az ablak keretén, hogy amikor kihúzod a sötételőket semmi se takarja a kilátást az ablakból.

Oázis a fürdőszobában

Legyen az akár vízesés akár hullámzás a parton a víz látványának, illatának és hangjának nyugtató hatása van. Csupán néhány apró változtatással a fürdőszobában te is a feltöltődés élményévé változtathatod a fürdést. Használj fehér plüss törölközőket, és kilépőt, illatos szappanokat és gyertyákat. A lágy fényekről egy gyertyacsillár gondoskodhat.

Egymásra rakott sima kövek

Teremts nyugalmat azzal, hogy folyami kavicsokat halmozol egy vázába mielőtt virágot raknál bele. A kövek segítenek a virágok megtartásában és békés hangulatot sugároznak.

A víz hidegsége fával kiegészítve

A békés hangulatért fesd a falakat zöldeskék színűre. A természetesen tökéletes eredményért használj nyers, kezeletlen fából készült polcokat.

Varrásmentes jóga matrac

Készítsd el varrás nélkül a saját jóga matracodat vagy piknik plédedet. Csodás kelléke a rögtönzött jóga óráknak, vagy piknikeknek.

Amire szükséged lesz

- vasaló és vasalódeszka

- kétféle pamut anyag (színben egyező, vagy eltérő – a te döntésed)

- viaszos vászon

- vasalható szegőszalag

- egy hosszú szalag 

Fordítsd az anyagot a viszájára, hajts be 2.5 centimétert a varrás mentén és vasald le. Vasald rá a szegőszalagot az anyag szélére, majd szedd le a fedő fóliát mielőtt újra behajtanád és levasalnád a szegélyt.

Fogd a viaszos vásznat és vágd ugyanolyan méretre, mint a pamut anyag. A szegőszalaggal ragaszd össze a 2 darabot. A fenti lépést megismételve készítsd egy harmadik réteget pamut anyagból.

Fül gyanánt köss köré egy szalagot, legyen annyira hosszú, hogy ha szeretnéd akár a válladra is vehesd.

Oszd meg a hangulatot