A hangulat amit keresel:

Egzotikus

Az egzotikus hangulat eszedbe juttatja a legnagyobb kalandokat, utazásaid legizgalmasabb élményeit. A kókusz különleges íze visszarepít a nyaralásod legjobb pillanataiba. A nyaralásod képi és tárgyi emlékei mellett az egzotikus illatok is segítenek elhozni ezeket a nem mindennapi pillanatokat az otthonodba.    

Az egzotikus hangulat megteremtéséhez ajánljuk:

LIFE SCENTS™ NYUGALOM SZIGETE

Ez a folyamatosan változó illat olyan érzést kelt, mintha csak egy idilli helyen egy nyaralóban lennél ahol csak pihensz és kényzteted magad. Először a kókuszt érzed, majd a cseresznyét, végül pedig a mandulavirágot.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban

Keress inspirációt a nagyvilágból!

Hozd a trópusok hangulatát az otthonodba, valamilyen egzotikus növény, például egy pálma segítségével. Ha nincs elég hely egy nagyobb szobanövénynek vagy inkább a kisebb szobanövényeket kedveled, a fokföldi ibolya is kiváló választás. Virágának élénk lila vagy pink színe a trópusi paradicsom hangulatát varázsolja majd a kis helyiségekbe is.

Meglepő fordulat

Hozd a trópusok hangulatát az otthonodba, valamilyen egzotikus növény, például egy pálma segítségével. Ha nincs elég hely egy nagyobb szobanövénynek vagy inkább a kisebb szobanövényeket kedveled, a fokföldi ibolya is kiváló választás. Virágának élénk lila vagy pink színe a trópusi paradicsom hangulatát varázsolja majd a kis helyiségekbe is.

Távoli országok az otthonodban

Szenvedélyesen szeretsz távoli országokba utazni, megkóstolni idegen kultúrák ételeit, azok különleges illatait? Teremts nemzetközi hangulatot otthonodban, egy török szőnyeg, rusztikus marokkói csempék vagy akár egy távol-keletről származó egyedi térelválasztó segítségével.

Hogyan alakíts át egy hagyományos ajtót kazettássá?

Egy egyszerű ajtó átalakítása gyönyörű, kidolgozott kazettás ajtóvá jelentősen befolyásolhatja otthonod hangulatát. Mivel lehetőség van kialakítani az kazettákat a saját igényeid szerint, a klasszikus kazetta mintától kezdve, egészen különleges, egyedi mintákban is gondolkodhatsz.

Amire szükséged lesz:

- szegélyléc (bármelyik barkácsáruházban kapható)

- körfűrész

- vízmérték

- mérőszalag

- faragasztó

- festőszalag

- sima fejű szeg

- kalapács, fúró

- smirgli, festék, fajavító, festhető tömítés

Mielőtt nekiállnál a munkának meg kell tervezned, hogy milyen formájú paneleket szeretnél. Amint megvan aforma, mérd le az ajtókat és számold ki, hogy milyen hosszú szegélylécre lesz szükséged a minta kialakításához. Tollat (filcet), mérőszalagot és vízmértéket használva jelöld ki a szegélylécek helyét. A szegélyléc vásárlása előtt adj hozzá +15%-ot a pontosan lemért mennyiséghez. Sokféle szegélyléc kapható, de ehhez a munkához a legjobb ha 2.5cm széles, lapos lécet használsz.

Most, hogy megvan a szegélyléc, körfűrésszel igazítsd méretre. Előkészítés gyanánt finoman csiszold le az ajtókat. Aztán ragassz festőszalagot a lécek helyére az előzőleg felrajzolt jelölés mentén. Ellenőrizd, hogy a darabok illenek-e egymáshoz.

A lécek felragasztásához húzz egy-egy csík gyorsan száradó ragasztót minden darab aljára, illeszd őket a helyükre, tartsd ott néhány másodpercig majd rögzítsd festékszalaggal. A felesleges ragasztót töröld le egy ronggyal. Ha egy-egy darab száradás közben nem illeszkedik tökéletesen (az ajtó vagy a szegélyléc deformitása miatt) fúrj egy apró lyukat a kiálló darab végébe és óvatosan verj bele egy fej nélküli szöget amíg szintbe nem kerül. (a fúrásra azért van szükség, mert így lehet megakadályozni a léc szétrepedését a szög beverése közben)

Amikor minden egyes léc a helyére került, és a ragasztó megszáradt leveheted a festőszalagot. Ha le kellett szögelned valamelyik darabot töltsd ki a kis lyukakat fakitöltővel majd csiszold simára.

Az utolsó lépés a hézagok tömítőanyaggal való kitöltése valamint az egész ajtó lefestése. A kilincsek lecserélésével elbúcsúzhatsz az unalmas, sima ajtóktól, és köszöntheted az új gyönyörűségeket.

Oszd meg a hangulatot