A hangulat amit keresel:

Friss

A tisztaság életerőt sugároz. Az érzést, amit akkor érzel, amikor a tavaszi szellő bejön az ablakon és élettel tölti meg a levegőt. A szélben lengedező frissen mosott ruhák illata. Az izgatottságot, ami az első tavaszi napsugarakat kíséri. Az érzést, ami azt mondja "Az otthonod életre kelt".

 

Az üde hangulat megteremtéséhez ajánljuk

Friss ruha és fehér orgona

Elhozza otthonodba a napon száradó, frissen mosott ruhák frissességét.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban

Világosíts!

Engedd be a napfényt és a levegőt a sötét szobákba, cseréld le a nehéz sötétítőket légiesen könnyed függönyökre. Ha szereted a tökéletes redőket használj kétrétegű áttetsző függönyöket, vagy kombináld az áttetsző függönyt egy sötétítővel.

Élő növények

A hosszú téli hónapok alatt, amikor az otthonod kissé dohossá válik, a friss virágok felfrissítik és stílusossá teszik a lakást. Vágott virágok helyett válassz virágzó cserepes növényeket hogy a színes virágok, és a virágillat is tartósak legyenek. Hogy még inkább dekoratív legyen az összhatás, köss masnit a kedvenc anyagodból a cserepek köré.

Friss színek

Hozd a tavasz légies könnyedségét az otthonodba úgy, hogy a falakat halvány, hideg kékre fested, az elhasznált törülközőket friss, puhákra cseréled, vagy új stílusos kiegészítőket szerzel. Egy puha vízszínű párna, a tavasz színeiben pompázó takaró, friss, virágmintás asztalterítő, vagy akár egy egyszerű konyharuha is sokat jelenthet az otthonod újjáélesztésében.

Gallyak, mint díszítés

Díszítsd a faladat csinos kis gallyakkal, amik elhozzák az otthonodba a szabad levegő frissességét. Tedd az asztalra, vagy akár az ágyad fölé, ha szeretnéd egészítsd ki képekkel vagy emlékekkel.

Alacsony növények

Úsztass virágokat és leveleket alacsony vízzel töltött vázákban, ezek nem fogják eltakarni a kilátást az asztalhoz ülve.

Rojtos takarók

Mindenkinek van egy kedvenc fotelje, amiben pihen, és gyakran ez nem a ház legszebb bútordarabja. Egyszerű módja annak, hogy újjá varázsoljunk egy régi darabot, ha egy szép takaróval díszitjük a hátát. Mivel nehéz lehet megtalálni a számodra tökéletes takarót, ami illik a szobához, elkészítheted saját magad is a kedvenc anyagodból (így a lehetőségek végtelen tárháza áll a rendelkezésedre ami az anyagot és színt illeti).   

Amire szükséged lesz:

- 1 méternyi anyag

- 4 guriga hímző fonal

- egy nagy lyukú varrótű (a tűbefűző szintén hasznos lehet)

- 2 biztósító tű

- olló

Tartsd az anyagot az elvarrt szélével lefelé, a jobb és bal széleket hajtsd be alá majd terítsd az anyagot a szék háttámlájára. Ha az anyagod széle nincs elvarrva, akkor egyszerűen szegd be. Addig igazgasd a behajtásokat minden oldalon, amíg kell. Ha mintás anyaggal dolgozol, akkor figyelj arra, hogy a minta középen legyen. Jelöld meg biztosító tűkkel a bal és jobb oldalon azokat a pontokat ahol a behajtások vannak – itt fognak kezdődni és véget érni a rojtok.

A rojtok elkészítéséhez kövesd az alábbi lépéseket: (1) Fűzz be kb 4 méternyi hímzőfonalat a tűbe. A szélekhez közel (ott ahol megjelölted az anyagot a biztosító tűvel) szúrd át a tűt az anyagon (2) A fonal utolsó 15 cm-ét ne húzd át az anyagon (3) Szúrd át a tűt még egyszer az első öltéshez közel. (4) A fonal utolsó 15 cm-ét megint ne húzd át a lyukon. Ismételd meg ezeket a lépéseket 10 alkalommal.

Az utolsó szál áthúzása után vágd ketté a hurkokat úgy, hogy mindegyik rojt körülbelül egyforma hosszú legyen.

Fogd össze az összes szálat és köss rá hurkot a felső részhez közel.

Készíts rojtokat a fenti lépéseknek megfelelően 1-1.5 centiméterenként. Addig folytasd a lépéseket, amíg el nem érsz a 2. Biztosító tűig. Amikor végeztél az anyagod valahogy így fog kinézni.

Most vesd át a takarót a szék háttámláján úgy, hogy a jobb és bal szélek be legyenek hajtva ott ahol már nincsenek rojtok. Ha van egy párna a fotelodon, akkor tűrd a takarót a párna mögé. Ha nincs, akkor tűrd a takarót az ülőpárna mögé. Végül ha kell igazítsd meg a rojtokat: vágd őket egyenlő hosszúságúra. A régi foteled megújult, és személyes külsőt kapott.

Oszd meg a hangulatot