A hangulat amit keresel:

Frissítő

A frissítő illatok életre keltik az otthonodat. Az érzés, amikor kinyitod a fészer ajtaját és megérzed a frissen hasogatott fa illatát. Az érzés, amikor a háztetőn kopogó esőcseppek hallatán feltámad benned a kalandvágy.

 

Az frissítő hangulat megteremtéséhez ajánljuk

Fehér virág

Élvezd a frissen vágott fehér virágok - frézia és jázmin - és egy leheletnyi zöldalma kellemes illatát.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban 

Zöldülj be

Használj zöld színt a legmeglepőbb helyeken, hogy életre keltsd a helyiséget. Tapétázd le az üvegvitrin hátsó falát, keress egy zöld lámpát vagy fesd zöldre a könyvespolc hátulját. A legegyszerűbb módja a természetesség kialakításának a növény – egy szobából sem hiányozhat. Válassz különböző formájú és méretű növényeket és légy kreatív amikor a kaspókat válogatod. A kék-fehér kínai porcelánok, régi kupák, vagy akár a régi teás dobozok is dekoratív cserépként szolgálhatnak, és érdekessé teszik a helyiséget.

Váratlan zöldek

Tarts kis pozsgás növényeket egy teáscsészében az asztalon. Kedves kis dekoráció amire könnyű vigyázni. Amikor a megnő ki lehet ültetni a kertbe.

Üvegbe zárt zöldek

Töltsd meg különböző méretű befőttes üvegeket vízzel és zöldekkel. (a zöld növények tovább maradnak életben a vízben, mint a vágott virágok). Tűzdelj gallyakat a zöldek mellé, és rakd az üvegeket az ablak vagy a kandallópárkányra.

Csinálj terráriumot

Rendezz be egy gyönyörű, buja palackkertet, ami olyan érzést kelt benned, mintha a természetben lennél. A palackkertet könnyű gondozni, a zöld növények, és stílusos palackok pedig életre keltik a teret. 

Amire szükséged lesz

- Azonos körülmények között tartható növények: a kaktuszoknak és pozsgás növényeknek sok fényre van szükségük, míg a páfrány és borostyánfélék a magasabb páratartalmat, és a szórt fényt szeretik.   

- Átlátszó palacknak használhatsz régi akváriumot, befőttes üveget, vagy patikus üvegcsét is, de akár újjonan is vásárolhatsz valamit bármelyik dekorációs, vagy kertészeti üzletben. (Megjegyzés: A növény fajtájának megfelelő tartót válassz: a napfényt kedvelő növények, mint a pozsgások nyitott helyen érzik magukat a legjobban, hiszen a közvetlen napfényre rakott zárt tartókban nagyon megnő a hőmérséklet, ami megölheti a növényeket. A szórt fényt és magas páratartalmat kedvelő páfrányok nyitott vagy zárt palackban is tarthatók)

- Föld: a növény fajtájának megfelelően használhatsz normál vagy akár kaktuszféléknek, pozsgásoknak való födet is.

- kis kavicsok

- aktív szén (bármelyik kisállat kereskedésben kapható) – nyitott terráriumoknál válaszható, zártaknál viszont kötelező, hogy a föld friss maradjon

- moha

- néhány dekorkő   

Az első lépés, hogy kialakítsd a vízelvezető réteget. Töltsd meg a palackot legalább 2-2.5 cm magasan kavicsokkal, majd tegyél rá aktív szenet, ami frissen tartja a földet.

Takard le egy vékony réteg földdel és ültesd el a növényeket (a legnagyobbal kezdd). Amikor már úgy állnak a növények ahogy szeretnéd, szórd be és nyomkodd le a maradék földet.

Rakj mohát, és dekorkövet a föld tetejére. Óvatosan locsold meg a növényeket.

Egy miniatűr állatfigura még viccesebbé és érdekesebbé teszi a palackot.

A nyitott palackkertet egyszer egy héten permetezd vízzel. A zárt palackkertet szinte soha sem kell locsolni. Ha felgyülemlik benne a víz, csak nyisd kis a tetőt, és hagyd szellőzni néhány órán át.

Oszd meg a hangulatot