A hangulat amit keresel:

Jókedvre derítő

A jókedv és a gondtalanság érzése kéz a kézben jár együtt. Ezt a boldogságot érzed, amikor egy napfényes délutánon családoddal körbeülitek az asztalt és egy tálból csipegetitek az ízletes málnát. Vagy amikor áthívod szomszédaidat, hogy közösen élvezzétek a frissen sütott meggyes pite csodálatos ízét. Ezek azok a pillanatok az életben amikor a legapróbb dolgok is számítanak.

 

A jókedv megteremtéséhez ajánljuk:

Magnólia és cseresznyevirág

Élvezd a cseresznye és a magnólia virág, valamint a jázmin és a lehelletnyi zöld alma illatának üdító keverékét.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban

Kris Jarrett

Vedd körül magad azzal amit szeretsz

Tegyél egy csokor friss vágott virágot az éjjeliszekrényedre, ami már a reggeli ébredéskor feldobja a hangulatodat és segít, hogy jókedvűen induljon a nap. Néhány szál kertben szedett virág vagy a boltban vett kissebb csokor is tökéletes erre a célra!

Kedvenc színeid

Ne feltétlenül az aktuális divatszíneket használd a lakásodban, hanem inkább a saját kedvenceid közül válogass, amik azonnal jókedvre derítenek. Így a folyamatosan változó trendek ellenére is olyan teret alakíthatsz ki magadnak, amit hosszú ideig élvezni fogsz.

Gyerekrajzok, alkotások

Kevés olyan lakásdísz van, ami nagyobb eséllyel csal mosolyt az arcodra, mint a gyerekrajzok. Függessz ki egy zsinórt két szög vagy fali akasztó között, majd rögzítsd ruhacsipesszel vagy akár fém csiptetővel erre a rajzokat. Ez a rögzítési mód lehetővé teszi, hogy akkor cseréld a rajzokat legújabb kedvencedre, amikor csak kedved tartja.

Színes ajtókeretek

Ha félsz attól, hogy túl merész lenne teljes falfelületeket élénk színűre festeni, akkor inkább tedd le a voksodat az ajtókeretek festése mellett. Az egész házban vidám, élénk színűre festett keretek mindig jókedvre derítenek majd.

Színes poharak

Készítsd ki színes poharakat az étkezőbe vagy a konyhapultra, hogy feldobd a szoba hangulatát. Ha bármikor rápillantasz a színes kavalkárdra, azonnal jobb kedvre derülsz majd.

Papír rozetta

A dekoratív papír rozetták vidám és feltűnő party dekorációként szolgálnak. Több különböző formájú és színű rozetta együtt pedig csodás dekoráció lehet a gyerekszobában.

Amire szükséged lesz

- csomagolópapír, dekorpapírok

- kétoldalú ragasztó vagy átlátszó cellux

- cérna vagy fonal

- olló

- fali akasztó

Első lépésként a csomagolópapírt kell méretre igazítanod attól függően, hogy végeredményként mekkora nagyságú rozettát szeretnél készíteni. A kivágott papír szélessége akkora legyen, mint amilyen átmérőjű rozettát szeretnél készíteni. A magasság pedig kettő és fél, háromszorosa legyen a kívánt szélességnek. Ha elkészültél a kivágással, kezdődhet is a hajtogatás. Legyező szerűen hajtsd meg a papírt, a rövidebb oldaltól indulva, a színes oldallal lefelé. Hajtsd be 1.5-2cm-t a papírból, majd élezd le a hajtást.

Fordítsd meg a papírt, és ismételd meg az előző lépést. Addig folytasd a hajtást és fordítást amíg végig nem érsz.

Abban az esetben, ha két lappal dolgozol, mindkét lapot a fentiek szerint hajtogasd, arra figyelj, hogy az egyiknél a színes oldallal felfelé kezdd a hajtást. Amint mindkét lappal készen vagy, kétoldalú ragasztó vagy cellux segítségével ragaszd össze a két lapot a hosszabb oldal mentén, így egyetlen harmonikába hajtott lapot kapsz.

Ezután szorosan fogd össze a papírt, fordítsd meg, hogy színes oldallal lefelé legyen és középen kösd össze hímzőfonallal, vagy cérnával.

Végül átlátszó ragasztóval (cellux, folyékony vagy kétoldalú ragasztó) ragaszd össze a 2 felet.

A rozettát felakaszthatod akár önmagában egy szögre, vagy a középső lyukon átvezetett fonallal, cérnával. Ha több rozettát szeretnél feltenni a falra, de nem tudsz a megfelelő helyre szöget tenni (egy másik rozetta miatt), tedd feljebb a szöget és lógasd le a rozettát egy cérna segítségével.

Oszd meg a hangulatot