A hangulat amit keresel:

Meghitt

A meghitt hangulat egyfajta megelégedettséggel tölt el. Nincs is annál csodásabb érzés, mint amikor kényelembe helyezheted magad a kanapén, miközben egy jó könyvet olvasol. Eláraszt a nyugalom, megfeledkezel a mindennapok bosszúságairól és rádöbbensz, hogy mindenhol jó, de legjobb otthon.

 

A meghitt hangulat megteremtéséhez javasoljuk:

Nagymama sütije

Ez a folyamatosan változó illat emlékeztet a lusta vasárnap délutánokra, amikor ebéd után a kanapén pihegve megérzed a sütőben sülő sütemény illatát. Először a vaníliát érzed, aztán a pite tésztájának illatát, végül pedig a sült körtét, ami az otthonosság érzésével tölt el.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban 

Tedd barátságosabbá a teret

Kedvenc takaróidat, plédjeidet ne a szekrény mélyén tartsd, hanem tegyél néhányat egy fonott kosárba a nappaliban. Így egyszerűbb lesz elővenni őket, amikor szükség van rájuk, és a takarókkal teli kosár otthonossá teszi a szobát.

Párna, párna, párna

Kisebb – nagyobb plüss-, és díszpárnák használatával egyszerűen csempészhetsz élénk, pezsgő színeket otthodba. Kapóra jöhetnek, amikor váratlanul egy plussz ülőhelyre van szükség Használd őket, amikor a kisasztal köré gyűltök társasjátékozni vagy amikor eljön délutáni a szieszta ideje.

Többfunkciós ottomán asztalkák

Válassz nappalidba egy kárpitozott ottoman asztalkát az egyszerű kisasztal helyett. A díványszerű bútor alkalmas akár lábtartónak, amikor kényelembe helyezkedsz a kanapén, de elég stabil ahhoz is, hogy egy tálcányi rágcsálnivalót is tárolhass rajta. Legyen ez akár a családi mozizáshoz készített popcorn vagy a pénteki esti kényesztető nagy tál vanília fagylat.

Egy hívogató fotel

Tegyél egy igazi vagy műszőrme plédet kedvenc foteledre, ami így vendégeidnek is azt üzeni majd, “maradj még”.

Maradj még!

Tedd meghittebbé a szobát azzal, hogy legkedvesebb képeidet a fal színéhez illő fehér képkeretben akasztod ki a falra. Ez az álomszerű harmónia maradásra bírja majd vendégeidet, hiszen olyan jól érzik majd ott magukat, mintha kedvenc, legkényelmesebb pizsamájukban lennének épp.

Dekoratív tálca

Nincs is annál nagyszerűbb érzés, amikor kedvenc kanapédon kényelembe helyezed magad egy bögre kávéval vagy teával. Ezt a meghitt pillanatot még különlegesebbé teheted, ha egy személyre szabot tálcának köszönhetően nem kell messzire menned ha egy újabb kortyot szeretnél inni, hiszen a bögre ott lehet közvetlenül melletted.

Amire szükséged lesz

Dekoratív tálca

- Egy kisebb tálca

a tálca méretének megfelelő textil anyag

- kréta vagy filctoll

- opcionális: festék

Ha meg szeretnéd változtani a tálca színét, először smirglivel dörzsöld le a meglévő festéket. Eztuán két réteg krétafestékkel vagy egy réteg alapozó, majd egy réteg krétafestékkel fesd át a tálcát. Eztuán láthatsz neki az anyag előkészítésének, amivel a tálcát díszíteni fogod. Válasz olyan anyagot, ami illik az otthonod stílusához és hangulatához. Helyezd a tálcád az anyag közepére, majd krétával vagy filctollal jelöld be az anyagon, hogy mekkorra részt kell belőle kivágnod.

Vágd ki az anyagot a jelölés mentén, varrd el a széleket, hogy megakadályozd az anyag foszlását, majd fújd be az anyagot szilikon spray-vel, ami vízhatlanná teszi. Miután az anyag megszáradt tedd bele a tálcába, tedd rá a kedvenc italodat, és élvezd a kanapéd kényelmét – az italod csak egy karnyújtásra van.

Oszd meg a hangulatot