A hangulat amit keresel:

Megnyugtató

A megnyugtató hangulat az összetartozás érzésével tölti meg az otthonodat. Az érzés, amikor frissen mosott ágyneműt bontasz a megfáradt utazóknak. Az érzés, amikor minden a helyére kerül, és minden befejezettnek tűnik. Az érzés, amit a megszokott hangok és illatok hordoznak és azt mondják “A család otthon van”.

 

A megnyugtató hangulat megteremtéséhez javasoljuk:

Friss ruha és fehér orgona

A napon száradt frissen mosott ruhák és tiszta fehér virágok ismerős illata a nyugalom érzésével töltik meg a levegőt.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban

 

Nyugalom szigete az otthonodban

Váloztasd a hálószobádat olyan hellyé, ahol kikapcsolhatsz és pihenhetsz mielőtt elaludnál. Megnyugtató falszínt válassz, mint a halvány rózsaszín vagy a krém színek, halkíts a fényeken (egy fényerő-szabályozós kapcsoló jól jöhet), az ágyban használj puha párnákat és tegyél egy kényelmes olvasószéket a sarokba. Ha gyönyörű mintás ágyneműd van, ne félj megmutatni! Mosás után húzd fel a lepedőt a matracra, majd terítsd rá az ágyneműt mintával lefelé, végül pedig tedd fel az ágytakarót. Hajtsd vissza körülbelül 1/3-ig a rétegeket, hogy a minták látszódjanak. A párnázott háttámlák tökéletes kényelmet jelentenek, ha szeretsz az ágyban TV-t nézni, vagy olvasni. Különösen jó, hogy a háttámlák szövete általában moshatók és könnyen cserélhetők, ha fel szerenéd frissíteni a hálószobát.

Minél egyszerűbb annál jobb

Fesd a hálószobád falait pasztell színűre, halvány szürkére, vagy elefántcsont színűre. A törtfehér és a pasztell színek megnyugtatóak és megkönnyítik a reggeli ébredést. Vegyél egy extra takarót amit az ágy lábánál tarthatsz. Pihentető hangulatot sugall, és a délutáni szieszta alatt ágyazás nélkül is elővehető.

Egyszerű módja a párnák díszítésének

A kényelmes kanapén lévő párnák lecserélése az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy megváltoztasd a szoba kinézetét. Ehhez viszont nem kell új párnákat venned! Ezekkel a könnyű csináld magad tippekkel anélkül változtathatod át a párnákat, hogy nagy költségekbe vernéd magad, a hatás viszont közel azonos lesz.    

Amire szükséged lesz

- Egy vagy két párna

- Kedvenc anyag darabok (a maradékok tökéletesek erre a célra)

- fonal ami illik az anyaghoz (vagy rávasalható minta, ha nem szeretnél varrni)

- olló és gombostűk

Teljesen átalakíthatod a párnádat, ha átkötöd egy széles szalaggal. Először mérd le, hogy mekkora anyagra lesz szükséged a párna átkötéséhez. Vágj néhány centiméterrel hosszabb anyagot, mint amennyi kell. Végül mérd meg, hogy milyen szélesen szeretnéd átkötni a párnát, és körülbelül 10 centiméterrel szélesebbre vágd az anyagot. Tedd az anyagot a mintás oldalával lefelé a vasaló állványra. Hajtsd be a hosszanti oldalakat kb 5-5 cm szélesen és vasald le az éleket.

A mintás oldalával lefelé tekerd körbe az anyagot a párnán. A két véget tűzd össze gombostűkkel. Az anyagnak kényelmesen kell illeszkednie a párnára (de nem túl szorosan!)

A gombostűket az anyagban tartva óvatosan szedd le az anyagot a párnáról. A gombostűk által jelölt helyen varrd össze az anyagot egyenes öltésekkel. (vagy használj vasalható szalagot, ha nem szeretnél varrni). Varrás mentén vasald le az anyagot.

Fordítsd ki az anyagot, csúsztasd a párnára és élvezd a gyönyörű új párnát!

Oszd meg a hangulatot