A hangulat amit keresel:

Otthonos

Az otthonos hangulat a védettség érzésével tölt el. Az érzéssel, mint amikor a kandalló előtt a kanapén ülve szürcsölöd a fahéjas kávédat. Az érzéssel, amikor hallod ahogy odakint a szél zörgeti az ablaktáblákat, idebent viszont a tűz pattog.

Az otthonos hangulat megteremtéséhez ajánljuk

NAGYMAMA SÜTIJE

Ez a folyamatosan változó illat emlékeztet a lusta vasárnap délutánokra, amikor ebéd után a kanapén pihegve megérzed a sütőben sülő sütemény illatát. Először a vaníliát érzed, aztán a pite tésztájának illatát, végül pedig a sült körtét, ami az otthonosság érzésével tölt el. 

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban 

Halmozd a különböző anyagokat és árnyalatokat

Minden helyiségbe kell valami meleg, puha, plüss takaró amibe beburkolózhatsz, amikor a reggeli fahéjas tejszínhabos kávédat kortyolgatod, vagy a nap végén könyvet olvasol. A különböző színű és anyagú takarók változatos és meleg külsőt kölcsönöznek bármelyik szobának. A fából készült és fahatású bútorok együttes használata is csodásan működő lakberendezési megoldás. A természetes darabok melegséget árasztanak, míg a festett darabok feldobják a szobát.Ne félj a különböző színű és mintázatú fa anyagok egyidejű használatától – csak érdekesebbé fogja tenni a megjelenést, és olyan hatást fog kelteni, mintha az idők folyamán gyűjtötted volna össze a bútorokat.

Felhalmozott fahasábok

Halmozz fel fahasábokat a kandalló mellé, hogy még otthonosabbá varázsold a nappalidat. Olcsón varázsolhatsz még otthonosabbá egy fapadlós szobát ha szőnyeget terítesz le. A nagyobb szőnyegre egy kisebbet is tehetsz, hogy fokozd a hatást. Anélkül, hogy vagyonokat költenél egy nagy mintás szőnyegre használj egy olcsó juta szőnyeget és teríts rá egy kis mintás szőnyeget.

Vár a lakásban

A téli depresszió ellen fogjatok egy vicces projektbe: építsetek várat! A gyerekek imádni fognak napközben itt olvasgatni, vagy bebújni éjszaka.      

Amire szükséged less

- 2 horog csavar

- egy darab kötél

- lepedők

- fűzérek

- fények

- kövek vagy fahasábok

- elemmel működő hamis gyertyák

Csavard be a két horog csavart a mennyezetbe és feszíts ki közöttük egy darab kötelet.

Vesd át a kötélen a lepedőket és igazítsd őket szellősre – ez lesz a vár fala.

Hogy otthonossá tedd a várat fűzz fel kézzel készített csillagokat és fényeket egy fűzérre. A tábortűz hatás kedvéért halmozd fel középen a köveket és a fahasábokat és tegyél közéjül elemmel működő hamis gyertyákat.

Oszd meg a hangulatot