A hangulat amit keresel:

Üdítő

Egy üdítő hangulatú szoba felfrissít. Mint az érzés, amikor tengeri fürdősós habfürdőt vettél. Mint amikor elöntenek a nyaralás emlékei a nappali polcán lévő homokkal töltött palack láttán.

 

Az üde hangulat megteremtéséhez ajánljuk

Türkiz oázis

Először a tengeri vízpermet sós illatát érzed, aztán a meleg szellőt végül pedig a napon száradt fák illata tölti be az otthonodat a csábító tengerparti rejtekhelyek gondtalanságával.

A szakértő gondolatai

Ezek a tippek segítenek, hogy megteremtsd a kívánt hangulatot az otthonodban

Alakítsd ki a saját külön bejáratú fürdődet

Törd meg a fürdőszoba tiszta vonalait textíliákkal. Nagy szivacsok, fonott kosarakba hajtogatott törölközők, fürdősóval töltött patikus üvegcsék mind alkalmasak arra hogy felfrissítsék a helyiséget.

Vizes hatású falak

Éleszd újra a fürdőszobádat az óceán színére és illatára emlékeztető víz színűre festett falakkal. Válassz meleg fa színű kiegészítőket, amik ellensúlyozzák a hideg kék színt, hogy a fürdőszobád tökéletesen frissítő ugyanakkor hívogató is legyen.

Fürdő kiegészítők

Amikor forró fürdőt veszel tarts egy kis széket a kád mellett. Rakhatsz rá egy pohár italt, olvasnivalót vagy törölközőt. Jó választás lehet egy kerámia kerti szék, mert jól illik a kis terekbe és különleges kiegészítőként is szolgál. Ha vendégek jönnek extra ülőalkalmatosságként is szolgál.

Használd a természet kincseit

Nincs jobb módja az otthonod saját stílusodra formálásának, mint hogy egy teljes falat galériává alakítasz. Nem gond, ha nem vagy különösebben tehetséges, a természet elvégzi helyetted a munkát. Az ezerféle színben pompázó achát kő az egyike azoknak a természeti kincseknek, amik csodás műtárggyá alakíthatók.

Amire szükséged lesz

- csiszolt achát kő szelet (online rendelhető vagy kreatív boltokban is kapható)

- áttetsző ragasztó potty

- fehér karton

- matt keret

Mivel még a kisebb achát kő darabok is igen súlyosak tudnak lenni, a keretezés előtt muszáj rögzíteni őket. A darabok rögzítése átlátszó ragasztópöttyel a legegyszerűbb. A pöttyöket rakd a kő hátuljára.

Azután igazítsd a követ a középre (a kő ragasztóval felfelé legyen).

Vágj egy akkora darab kartont, ami lefedi a matt felületet. Ugyanolyan magasnak kell lennie, mint a keret, hogy ne csúszkáljon ide-oda, amikor az achát kő rajta van. Fektesd le a kartont az achát kőre és finoman nyomd le, hogy odaragadjon.

Mivel az achát kőnek van egy vastagsága, fogd a kerethez tartozó kartont, vágd 4 darabra, és rendezd el úgy, hogy a középső kereten kívül mindent letakarjon. Így ki tudod egyensúlyozni a mélységet.

Végül tedd vissza a keret hátulját, akaszd ki a képet ahová csak szeretnéd és élvezd az egyszerű, de elegáns remekművet. Íme a bizonyíték, hogy műtárgyakat készíthetsz akár a nyaraláson szerzett vagy a kertedben fellelhető kincsekből is. Az apró korall darabkák, homok, kagylók, vagy akár a madártollak is jól mutatnak bekeretezve.

Oszd meg a hangulatot